maanantai 18. tammikuuta 2021

#111 Uudet tuulet

Instagramin puolella seuranneet tietävätkin jo että löysimme vihdoin uuden kodin, jonka pihapiirissä on vanha navetta. Tämä tarkoittaa sitä, että kanit muuttavat isoihin karsinoihin asumaan. Kävimme vklp katsomassa asuntoa samalla, kun veimme sinne puukuorman polttopuita. Kävin samalla suunnittelemassa kanilaa ja pienen raivauksen ja siivoamisen jälkeen siitä tulee aivan täydellinen. Suunnitelmissa on laittaa tytöt isoon karsinaan asumaan laumaksi ja pojat asumaan komppareista tehtyihin karsinoihin toiseen huoneeseen, näin on helpompi pitää erisukupuolta olevat erillään. Myös uusille tulokkaille on jatkossa helpompi järjestää kunnon karanteenitilat.

Jatkossa myös poikaset pääsevät kasvamaan laumassa mikä on ollut mulla haaveena jo pitkään. Pääsin tosin kesällä toteuttamaan yhden laumapoikueen ja se vain vahvisti tätä visioita. Onhan siinä toki riskinsä, mutta loppupeleissä se on kaikista luontaisin kasvatus ympäristö poikasille. 

// Brida// takana Indi //


Myös kasvatus voi jatkua ja siitä olen erittäin iloinen. Olenkin jo suunnitellut tämän vuoden poikueet ja alustavat yhdistelmät ovat jo julkaistu poikueet osioon täällä blogissa. Jatkossa pääsen edistymään kasvatuksessa eteenpäin ja panostankin nyt siihen 110%. Tilat tulen esittelemään heti kunhan päästään muuttamaan, joka tapahtuu ihan muutaman viikon päästä, JAIKS!

Kanilassa asuvia kaneja on nyt 7 eli pojat Zero, Touko, Cama, Viki ja tytöt Cara, Brida ja Indi. Tällä porukalla jatketaan hetken, mutta ensikuussa kanila saa jo ensimmäisen vahvistuksensa. Suunnitelmia siis on ja paljon. On ihanaa kun saa toteuttaa vihdoin omaa unelmaa, siitä olen erittäin onnellinen juuri nyt.

Kanien rokotukset ovat menossa ensikuun lopussa vanhaksi ja onkin ollut taas hirveä stressi mistä uudet rokotukset tänä vuonna? Päädyin että kaikki kanit rokotetaan Myxo-RHD rokotuksella, mutta sitä ei saa joukkorokotuksissa, eli on rokotettava kanit yksilörokotuksessa. Tämä tulee maksamaan aika hurjan paljon, mutta näin turvaamme rakkaat lemmikkimme. Rokotukset tulen ottamaan kaneille osissa, koska muuten kerta maksuna se olisi liian iso. Siksi rokotankin eka pojat (4kpl) ja sitten seuraavassa kuussa tytöt (3kpl). Näin saan hieman jaettua rokotus kustannuksia. Myös poikaset rokotan jatkossa Myxo-RHD rokotuksella. Tämä myös tarkoittaa sitä, että poikasten hinnat tulevat nousemaan. Nämä hinnan muutokset tulen päivittämään myös kanikasvatus välilehdelle tänne blogiin/kotivisuille. Myös blogin ulkoasu koki pienen muutoksen, onhan se ollut alusta asti samalla teemalla.

Kanien kanssa ollaan alettu treenailemaan pikkuhiljaa kesää varten. Alustavasti näyttää siltä että ulkokausi pystytään järjestämään, mutta ikinä ei voi tietää mitä tulevan pitää. Kuitenkin tämän vuoden tavoitteita on ollut hieman pakko suunnitella, jos meinaa edetä kasvatuksessa. Joten tässä hieman tulevan kisa kauden tavoitteita:

-Zero klassautumaan suoralla keskivaikeaan (vaatii vielä 2 klassausta).

-Toukolle eka klassaus helpolta-mutkalta/suoralta radalta.

-Cama eka klassaus keskivaikealta ja nousu helpolta-mutkalla keskivaikeaan.

-Viki starttaa kisa kautensa minissä.

-Bridan kanssa käydään helpoilla hakemassa kokemusta. 

Toivon että vuoden lopussa nämä tavoitteet olisi saatu toteutettua ja siihen tähdätään. Nyt kuitenkin ensimmäinen asiana on hoitaa kaneille rokotukset kuntoon ja kanila missä asua.

// Cama //

Pyrin päivittämään tänne kuulumisia, sekä kanilan rakennus projektia. Lähinnä blogin kirjoittaminen on ollut mulle asioiden purkamista johonkin, sekä näitä on kiva myöhemmin katsoa ja muistella. Instagramissa kuitenkin pidän edelleen pääpainon ja tätä enemmän kotisivuna. Näinpä kannattaa laittaa Instagram tili seurantaan jos tänne sivulle olet eksynyt.

Hyvää alkanutta vuotta 2021, toivotaan että tämä vuosi olisi hieman parempi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti