Kanikasvatus


Kani minulta?


Ennenkuin harkitset minulta kanin ostoa, toivon sinun olevan perehtynyt kanin perustarpeisiin. Toivon myös että kerrot itsestäsi/perheestäsi, sekä kertoisit minkälaiseen tarkoitukseen/kotiin kani olisi tulossa. Myyn kaneja niin lemmikki tarkoitukseen kuin myös jalostukseen.
Lue: Kanin ruokinta ja hoito


Kania varatessa otan siitä 40€ varausmaksun, joka vähennetään kanin loppu summasta. Varausmaksu palautetaan vain, jos varauksen peruutus johtuu kanista (kuolema, vamma, sairaus). 
Myxo-RHD PLUS (Nobivac) rokotus sisältyy hintaan. Poikasten hinta on 80€ ->
Tutustu:(Suomen Kanihyppääjien RHD-Info)

Poikasia pääsee katsomaan kunhan ovat alkaneet liikkua pesän ulkopuolella. Poikaset asuvat emon kanssa luovutukseen asti. Uros poikaset siirretään n.8vk iässä pois laumasta.

Jokaisesta kanista tehdään SKY.n lemmikkikanin kauppakirja (molemmille osapuolille omansa).
Kani saa mukaansa, myös SKY.n lemmikkikanin paperit, sekä erillisen sukutaulun. Tuttua pellettiä ensimmäisille viikoille. Sekä kasvattajan elinikäisen tuen. Poikaset myös tunniste tatuoidaan vasempaan korvaan.

Jos ja kun tulee hetki ettet pysty kania enään pitämään otan sen ensisijaisesti itselleni. Sekä autan uuden kodin löytämisessä. :)

Tavoitteet

Kasvatan ensisijaisesti kaneja omaan käyttööni, joskus poikueista saattaa tulla myyntiin tai sijoitukseen poikasia. Näistä ilmoitan myyntivälilehdessä, instagramissa, sekä tori.fi.

Kasvatuksen tavoitteena on kasvattaa terveitä sirorakenteisia risteytyskaneja, jotka soveltuisivat niin esteille, pet-luokkiin kuin kotikaniksi. Kanin rakenteessa panostan pidemmän malliseen siroon rakenteeseen, jonka paino ei olisi yli 3,0kg.

Kanin luonteeseen panostan myös hyvin tarkasti. Käytän jalostukseen ainoastaan käsiteltäviä, reippaita, ja fiksupäisiä kaneja.

Kanien suvut valitaan pet-tulosten, este menestyksen, värin, rakenteen ja mahdollisen käyttötarkoituksen mukaan. En käytä jalostukseen purentavikaista, sairasta tai rakennevikaista kania.

Poikueista jää minulle aina muutamia yksilöitä, joko lähi piiriin tai meille asumaan. Esteille pyrkivistä yksilöistä pyrin teettämään jälkeläisiä.

Olen SKH.n virallinen estekanikasvattaja kasvattajanimellä  Winkelshoek´s

Näin meillä kasvaa poikaset!

Naaraat saavat ensimmäiset poikueet 8-18kk iässä, riippuen kanin kasvusta ja kehityksestä. 
Poikaset kasvavat pääsääntöisesti naaraiden laumassa. Näin poikaset saavat runsaasti kokemuksia erilaisista kaneilta, sekä saavat elää lajinmukaisessa ympäristössä. Päästen vuodenajasta riippuen myös ulkoilemaan. Poikaset saavat laadukasta pellettiä ja hyvää heinää.
Poikasia myös opetetaan valjaisiin, kynsien leikkuuseen, sekä kaikkiin muihin toimenpiteisiin. Poikaset rokotetaan 5vk-> iässä Myxo-RHD PLUS (Nobivac) rokoteella ja poikaset ovat valmiita muuttamaan uuteen kotiin rokotus suojan muodostuttua (rokotussuoja muodostuu 3vk jälkeen rokotteesta.)

Yhteystiedot:

S-posti: erilaisillajaljilla@gmail.com
Poikas kyselyt yllä olevaan s-postiin.

Uroksia saa kysellä astutus lainaan. Astutus maksu on 30€.

Teen myös Jyväskylän alueella:
Tunniste tatuointeja kaneille 2€/korva
Kynsien leikkuuta 5€
Hajurauhasten putsausta 1€
Sekä myös kanin hätä lopetus onnistuu.
Omille kasvateille kaikki palvelut ilmaiseksi.
-Myös omien menojen mukaan erilaisissa tapahtumissa ja näyttelyissä on mahdollista.


Poikueet
Alla olevista linkeistä löytyy myös suunnitteilla olevat poikueet.

Poikueet 2017
Poikueet 2018
Poikueet 2019
Poikueet 2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti